X 
Cutremure stiri: 505

"Patrioţii Moldovei" nu renunţă la acţiunea de protest, indiferent de decizia instanţei

17 iul. 2013,, 11:56   Societate
2047 0
Foto: newsmoldova.ru
Partidul "Patrioţii Moldovei" intenţionează să organizeze miercuri o acţiune de protest neobişnuită în legătura cu vizita preşedintelui României la Chişinău. Asta, chiar dacă ieri instanţa le-a interzis să organizeze astfel de manifestaţii.

După cum a comunicat anterior Agenţia "Infotag", instanţa a interzis desfăşurarea acţiunilor de protest pe parcursul zilei de miercuri, însă le-a permis să protesteze a doua zi – pe 18 iulie.

Instanţa a explicat că, întrucît vizita lui Traian Băsescu poartă un caracter oficial, urmează să fie asigurate toate măsurile necesare de securitate.

Preşedintele Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, a menţionat că "acţiunea de protest va fi organizată oricum, însă în alt format, posibil va fi organizat un flash-mob".

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, în seara zilei de luni, în eterul postului Publika TV, că "decizia instanţei a fost una democratică".

Potrivit lui, "Patrioţii Moldovei" au depus o cerere la Primărie, care pe 15 iulie a fost semnată, însă spre seară, din partea Direcţiei Pază de Stat a parvenit o informaţie că, în ziua vizitei lui Traian Băsescu la Chişinău, ar putea fi provocări şi că este necesar de a interzice protestul.

Liderii formaţiunii intenţionează să organizeze o acţiune de protest împotriva vizitei lui Traian Băsescu la Chişinău motivînd că vizita şefului statului vecin coincide cu "ziua ocupaţiei Moldovei de către trupele române în data de 17 iulie 1941".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав