Cutremure stiri: 501

Băsescu: Cele mai importante țări doresc aderarea Moldovei la UE

17 iul. 2013,, 12:41   Politică
2768 5
Foto: topnews.in
Preşedintele României, Traian Băsescu, susține că vizita sa în Republica Moldova are loc într-un moment extrem de important pentru Moldova și în contextul procesului de pregătire pentru semnarea Acordului de asociere cu UE și a parafării Acordului de liber schimb. Despre aceasta a declarat șeful statului român în cadrul unei conferințe de presă comune cu Nicolae Timofti, relatează NOI.md. Potrivit lui Băsescu, faptul că acest moment se apropie se datorează poporului Republicii Moldova și politicienilor care cred în soluția europeană pentru Moldova.

”În opinia mea, Moldova nu are alternativă la drumul pe care și-l alege, decît cel european. Am vrut să vă asigur ca România va rămîne un avocat fără rezerve în ceea ce privește drumul european al Republicii Moldova, respectînd în același timp și opțiunile de neutralitate a țării”, a subliniat Băsescu.

Potrivit lui, nu doar R.Moldova vrea în UE, ci și statele europene cele mai importante își doresc aderarea republicii la UE. “Republica Moldova are mulți prieteni și este susținută și de Polonia, și de cele trei țări baltice, și de Germania. R.Moldova nu este o țară care doar ea vrea în UE. Și statele cele mai importante ale UE vor Moldova în UE, pentru ca i-au înțeles istoria, aspirațiile și dorința cetățenilor”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă faptul că o parte din societate pledează pentru integrarea Moldovei în Asia ar putea afecta procesul de integrare europeană, Băsescu a răspuns: ”Asta depinde de opțiunea politicienilor și de mandatul care și l-au propus”.

“Mandatul AIE a fost să ia drumul către integrare și văd ca este un mandat pe care Alianța și-l respectă”, a conchis Băsescu.

Președintele României se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав