X 
Cutremure stiri: 502

Aniversare la Dacia: 100.000 de motoare 0.9 TCe produse

17 iul. 2013,, 14:04   Ştiri Auto
2159 0

Foto: Renault

Dacia sărbătoreşte producţia a 100.000 de motoare 0.9 TCe la fabrica sa din Mioveni. În prezent, unitatea este produsă doar la fabrica din judeţul Argeş.

Dacia a produs deja 100.000 de motoare 0.9 TCe la fabrica sa din Mioveni. Vorbim despre Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia, care a marcat acest hotar de producţie la începutul lunii curente. Cel mai nou motor produs la uzinele Dacia are 898 centimetri cubi, trei cilindri şi un turbocompresor. El echipează modelele Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Logan MCV şi se mândreşte cu faptul că este cu 15 kilograme mai uşor decât un motor aspirat de putere echivalentă.

Producţia noului motor a demarat în a doua parte a anului trecut, iar linia de fabricaţie va fi adaptată până la sfârşitul anului pentru o capacitate de 450.000 unităţi pe an.Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia este prima fabrică din cadrul Grupului Renault care produce acest motor. Piesele integrate în noul motor (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate (turnate şi uzinate) în cadrul UMCD.

Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia (UMCD) este a doua cea mai mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină din cadrul Grupului Renault în lume din punct de vedere al diversităţii proceselor. UMCD are peste 3.600 de angajaţi, din care 27% femei. În cele şapte departamente de fabricaţie ale Uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав