Cutremure stiri: 506

Leancă îi răspunde lui Voronin (Video)

22 iul. 2013,, 09:41   Politică
19099 13
Foto: trm.md
Premierul Iurie Leancă nu susţine ideea liderului comuniştilor, Vladimir Voronin, care într-un interviu pentru publicaţia online "Kommersant.md" a declarat că regiunii transnistrene ar trebui să i se acorde statut de republică în cadrul Republicii Moldova. În acest context, şeful Executivului s-a întrebat, de ce Voronin nu a făcut acest lucru, atunci cînd era preşedintele ţării, transmite trm.md.

"Nu am văzut exact ce a spus. Domnul Voronin a fost la guvernare timp de opt ani și nu înțeleg de ce a ezitat atunci să ofere un astfel de statut regiunii transnistrene. Urmează să decidem ce competențe vor fi delegate regiunii", a spus premierul Leancă.

În acelaşi interviu, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a mai declarat că Găgăuzia trebuie să-și păstreze autonomia. De asemenea, el a criticat Uniunea Europeană, spunînd că aceasta nu are nevoie nici de Republica Moldova, nici de Transnistria. Potrivit lui Voronin, Bruxellesul ar vrea să se separe, de-a lungul rîului Nistru, de Ucraina și Federația Rusă.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав