X 
Cutremure stiri: 506

Schimbul de turiști dintre Moldova și Rusia se dezvoltă activ

9 noi. 2017,, 12:10   Economie
1443 0

În 2017 schimbul de turiști dintre Republica Moldova și Federația Rusă a început să crească semnificativ.

Acest fapt a fost menționat de către președintele Agenției Federale pentru Turism din Rusia (Rosturizm), Oleg Safonov, făcînd bilanțul vizitei sale de lucru în Republica Moldova. El a specificat că în prima jumătate a acestui an Rusia a fost vizitată de 246 de mii de turiști moldoveni, cifră cu 33% mai mare decît cea înregistrată în perioada analogică a anului 2016.

Totodată, fluxul de turiști din Rusia în Moldova în primele șase luni ale anului 2017 a crescut în comparație cu cea din perioada similară a anului trecut cu 26%, ajungînd la 116 mii de călătorii.

„Apropierea culturală a Rusiei și Moldovei, precum și lipsa barierelor lingvistice contribuie la creșterea numărului de călătorii reciproce ale cetățenilor din cele două țări în scopuri culturale, educative, recreative și de sănătate. În prezent, relațiile dintre țările noastre se restabilesc în mod activ. Există o cerere tot mai mare de turism reciproc. Satisfacția lui va fi facilitată de introducerea unui produs accesibil și de calitate – pachete turistice în Rusia și Moldova”, a declarat Oleg Safonov.

Safonov a vizitat Moldova la invitația președintelui Igor Dodon pentru a discuta problemele legate de cooperarea ruso-moldovenească în domeniul turismului, dezvoltării rurale, turismului etnografic și cultural, creării și promovării produselor turistice competitive, legate de vizitarea celor două țări și majorarea traficului turistic comun.


Oleg Safonov a participat la un mic dejun de afaceri cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o consfătuire cu operatorii de turism interesați în dezvoltarea schimbului turistic ruso-moldovenesc și o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

De asemenea, demnitarul rus s-a întîlnit la Tiraspol cu liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

„În cadrul întîlnirii cu șeful Agenției Federale de Turism, Oleg Safonov, am discutat chestiuni ce vizează extinderea cooperării între țările noastre în domeniul turismului, eliminarea obstacolelor pentru persoanele care doresc să viziteze Rusia și Moldova, schimbul de informații între operatorii naționali de turism. Dialogul a fost foarte constructiv, am făcut un pas important spre atingerea obiectivelor comune”, a remarcat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав