X 
Cutremure stiri: 507

Șase companii din cinci țări, înscrise la concursul pentru construcția secțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni

23 iul. 2013,, 14:23   Economie
3163 0
Foto : timpul.md
Șase companii din Austria, Italia, România, Turcia și Republica Moldova au solicitat să participe la licitația pentru construcția secțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni (rîul Prut - satul Todirești, Ungheni). Potrivit Ministerului Economiei, totodată, patru oferte au fost depuse de consorții compuse din cîteva companii și două – de către companii unice.

Comisia de evaluare a ofertelor pentru concursul de selectare a executorului lucrărilor de construcție și-a început activitatea pe 22 iulie. Aceasta va activa în conformitate cu Ghidul practic al procedurilor de contractare pentru acțiunile externe ale Uniunii Europene (PRAG) și legislația Republicii Moldova. Deși nu există un termen limită pentru evaluarea ofertelor, contractantul urmează a fi selectat pînă la data de 27 august 2013, cînd urmează a fi lansate lucrările de construcție.

Amintim că conducta Iași-Ungheni va asigura interconectarea rețelelor de gaze din România și Republica Moldova și va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Lungimea totală a conductei va fi de 43,2 km, din care aproximativ 11 km va fi construit pe teritoriul Republicii Moldova. Costul total al conductei este estimat la 19 milioane de euro. Proiectul va fi finanțat de către Uniunea Europeană și România. Anterior, Republica Moldova și România au declarat că pînă la sfîrșitul anului 2013 vor construi conducta de gaz Iași-Ungheni, care va lega sistemele de transport de gaze din cele două țări pentru a spori securitatea energetică și diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu gaze naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав