Cutremure stiri: 502

Castelul "Cuibul Rîndunicii" din Yalta necesită a fi reconstruit

25 iul. 2013,, 09:24   Externe
3147 0
Foto : eco-turzim.net
Potrivit directorului adjunct pentru cercetare ştiinţifică al renumitului palat-castel, Ivanna Miakota, starea clădirii și a stîncii pe care este situat acesta este îngrijorătoare.

Miakota a relatat că "Cuibul Rîndunicii" este unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate, fiind binecunoscut în Ucraina. Principala problemă însă este faptul că clădirea castelului a fost exploatată de către proprietari privați, motiv pentru care nu a fost efectuată îngrijirea corespunzătoare a clădirii și a teritoriului aferent. Clădirea, la momentul dat, este aproape avariată și necesită restaurare imediată.

Ea a adăugat că situația financiară a obiectivului turistic este dificilă, din cauza costurilor ridicate pentru întreținerea teritoriului, vizitelor necontrolate și accesului gratuit al turiştilor pe teritoriu. Ținînd cont de situația creată, Comitetul republican pentru protejarea patrimoniului cultural al regiunii Crimeea va apela la prim-ministrul Ucrainei cu cererea de a examina proiectul de reconstrucție și consolidare a fundamentului stîncii și a castelului "Cuibul Rîndunicii".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав