X 
Cutremure stiri: 506

Cаtastrofă feroviară în Spania (VIDEO)

25 iul. 2013,, 03:32   Externe
3690 0
Foto: euronews.com
UPDATE

Autorităţile spaniole au dat publicităţii imagini surprinse de camerele de supravgehere cu momentul accidentului feroviar soldat cu moartea a 78 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Cel puţin treizeci şi cinci de persoane şi-au pierdut viața în accidentul de tren petrecut din cauza unei deraieri la mai puţin de trei kilometri de capitala comunităţii autonome spaniole Galicia, Santiago de Compostela, după cum transmite postul public de televiziune din Spania. Alte o sută de persoane au fost rănite în urma accidentului ale cărui cauze sunt acum cercetate de autorităţi.

Trenul acoperea distanţa dintre Madrid şi oraşul galician Ferrol, şi se apropia de capitala Galiciei, cînd, în jurul orei locale 20.42, treisprezece dintre vagoane s-au blocat pe căile ferate la ieşirea dintr-un tunel. La luarea unei curbe, opt din cele 13 vagoane deraiate au ieşit complet de pe şine, precizează sursa citată, iar la unul dintre vagoane, salvarea nu a ajuns încă la persoanele prinse înăuntru.

Poliţia, forţele de ordine şi pompierii s-au deplasat la faţa locului, asistă victimele şi cercetează cauzele accidentului. Din complexul spitalului universitar din Santiago (CHUS) au fost trimise noi întăriri pentru cazurile urgente, iar la spital au ajuns deja aproximativ 50 de răniţi. Autorităţile au lansat şi un apel la cetăţeni, să doneze sînge.

Cu toate că nu se cunosc încă motivele deraierii, unii susţin că ar fi fost vorba de un exces de viteză. Alţii declară însă că trenul mergea cu viteză normală, însă la un moment dat s-a auzit un zgomot ciudat, trenul a deraiat, şi imediat a apărut foarte mult fum. Accidentul s-a produs la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Pentru moment, autorităţile au exclus posibilitatea unui atentat terorist.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a anunţat că va merge joi, 25 iulie, la prima oră la Santiago de Compostela pentru a cunoaşte îndeaproape situaţia şi consecinţele accidentului. Ministrul spaniol al dezvoltării, care include portofoliul transporturilor, Ana Pastor, s-a deplasat deja la locul accidentului. Regele Spaniei, Juan Carlos, a luat legătura cu şeful executivului local din Galicia, Alberto Núńez Feijóo, care l-a informat pe monarh cu privire la situaţia în urma accidentului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав