Cutremure stiri: 501

Deputaţii din Găgăuzia sînt împotriva amendamentelor la Legea cu privire la finanţele publice locale

29 iul. 2013,, 10:25   Societate
2395 0
Foto: moldnews.md
Adunarea Populară a Găgăuziei pledează împotriva amendamentelor la Legea cu privire la finanţele publice locale, care a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova în două lecturi. În opinia deputaţilor locali, aceste amendamente "lezează interesele autonomiei".

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la declaraţia APG, adoptată vineri, deputaţii consideră că "modificările respective vor spori ponderea transferurilor în bugetul Găgăuziei pînă la 72,5%, însă vor reduce rata propriilor venituri cu pînă la 27,5%".

"Acest lucru va transforma Găgăuzia într-o regiune subvenţionată şi va spori dependenţa ei de transferurile de la bugetul central. Potenţial, acest lucru poate genera scăderea interesului pentru extinderea propriilor venituri, inclusiv din contul reducerii nivelului de plată a impozitelor", se spune în declaraţia APG.

APG s-a adresat şefului statului, preşedintelui Parlamentului, prim-ministrului, liderilor fracţiunilor parlamentare, misiunilor diplomatice internaţionale acreditate la Chişinău cu solicitarea de a păstra formula actuală de formare a bugetului Găgăuziei. În legătură cu acest fapt, ei solicită să nu fie acceptate modificările operate la Legea cu privire la finanţele publice locale, care, în opinia lor, sînt "discriminatorii în raport cu Găgăuzia şi bugetul autonomiei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав