X 
Cutremure stiri: 506

Chirtoacă: Comercianții ambulanți de la Piața Centrală au obrazul gros

29 iul. 2013,, 13:28   Societate
3455 3
Foto: flux.md
Comercianții ambulanți de la Piața Centrală au obrazul gros. De această părere este primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a fost exprimată astăzi, în contextul protestelor de la sfîrșitul săptămînii trecute, relatează NOI.md.

Directorul ÎM ”Piața Centrală”, Veaceslav Balan, a anunțat că acțiunile oamenilor legii privind contracararea comerțului ilicit sînt nule. ”Cu părere de rău, acțiunile poliției, întreprinse în ultimele zile, n-au avut roade. Inspectorii au stat de la orele 5.00-6.00 dimineața și au încercat să convingă comercianții să nu-și vîndă marfa pe trotuar. De aici au apărut și conflictele. Comercianții din piață au ieșit în stradă pentru a protesta. Aceștia spun că comercianții ambulanți le atrag clienții, fără să achite taxe”, a precizat Veaceslav Balan.

Primarul capitalei s-a arătat indignat de situația creată. „Transmiteți-le, vă rog, comercianților din piață că au toată susținerea mea personală și a primăriei, iar comercianților din stradă – că sînt cu obrazul gros. Deocamdată, la noi totul este la bunul simț. Din păcate, nu există lege și nu există instituție care să le poată aplica vreo sancțiune. Prin asta se încurajează fărădelegea și activitatea ilegală. Dacă asta este prioritatea actualei guvernări, să-și asume consecințele după aceea”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Săptămîna trecută, cîteva zeci de comercianți din cadrul Pieței Centrale au blocat strada Columna manifestîndu-și astfel nemulțumirea față de comerțul ambulant din perimetrul pieței.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав