X 
Cutremure stiri: 502

Producătorii japonezi lucrează împreună pentru infrastructura de încărcare a maşinilor electrice

29 iul. 2013,, 17:46   Ştiri Auto
2027 0

Foto: noi.md

Toyota, Nissan, Honda şi Mitsubishi au anunţat un proiect comun, la care vor lucra pentru a promova şi construi o reţea de încărcătoare pentru maşinile electrificate, care să ofere mai mult confort şoferilor din Japonia.

Mişcarea este o recunoaştere a nevoii critice de a dezvolta rapid o infrastructură de încărcare, ce va promova utilizarea vehiculelor propulsate electric.

Pe lângă ajutoarele oferite de guvernul japonez, cei patru producători auto vor suporta o parte din costurile de instalarea a facilităţilor de încărcare.

Ei vor lucra de asemenea pentru a construi o reţea convenabilă şi accesibilă, în colaborare cu alte companii ce deja furnizează asemenea servicii de încărcare şi alte care producătorii auto au deja o miză financiară.

În prezent există circa 1.700 de staţii de încărcare rapidă şi puţin peste 3.000 de staţii cu încărcare normală în Japonia, ceea ce este considerat a fi insuficient.

Guvernul a anunţat ajutoare de stat de 100,5 miliarde de yeni (circa 770 milioane de euro) pentru instalarea de staţii de încărcare. Vehiculele electrificate sunt punctul forte al iniţiativelor de utilizare a energiilor alternative.

Guvernul japonez vrea să extindă utilizarea acestora la următoarele generaţii de vehicule şi vrea ca până în 2020 maşinile electrice să deţină o proporţie de 15-20% din totalul vânzărilor anuale de maşini noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав