X 
Cutremure stiri: 502

BMW i3, prezentarea oficială a primului model electric de serie

30 iul. 2013,, 12:43   Ştiri Auto
1655 0

Foto: noi.md

BMW a prezentat noul i3 printr-un eveniment care s-a desfășurat simultan în trei metropole de pe trei continente: Londra, New York și Beijing. Primul BMW electric de serie este programat să fie disponibil spre vânzare la sfârşitul anului 2013.

Schimbările globale din ultima perioadă, precum schimbările climatice, diminuarea resurselor sau tendința de urbanizare, determină o nouă abordare a transportul individual. BMW i vine cu un răspuns clar la aceste noi provocări. Noul sub-brand vine cu un concept absolut nou de automobil care determină o nouă percepție a segmentului premium cu dezvoltare durabilă ca element principal.

Noul model BMW i3 are avantajul costurilor deosebit de reduse de utilizare, estimate la aproximativ 60% din nivelul unui BMW 320d în Germania, chiar dacă acesta din urmă se remarcă prin cifre de consum deosebit de reduse.

BMW i3 debutează într-un context ascendent pentru piața de automobile electrice. După ce în 2012 au fost înmatriculate aproximativ 93 000 automobile, estimările pentru acest an sunt la nivelul de 150 000 unități. Noul model se bucură încă de la început de o primire deosebit de pozitivă.

Primul model BMW Group cu propulsie integral electrică oferă clienţilor modalităţi noi şi revoluţionare pentru a experimenta plăcerea condusului, dezvoltarea durabilă şi conectivitatea pe traseele urbane.

Designul vizionar al BMW i3 demonstrează atât calităţile sportive emblematice BMW, cât şi eficienţa unui model cu patru locuri. Conceptul inovator al automobilului care include un compartiment al pasagerilor realizat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), combină masa redusă, stabilitatea şi siguranţa cu un nivel extraordinar al spaţiului. Totodată, sistemele de asistare a conducătorului şi serviciile de mobilitate de la BMW Connected Drive, precum şi serviciile 360° ELECTRIC - cu toate dezvoltate special pentru BMW i - transformă mobilitatea urbană fără emisii într-o experienţă convingătoare a condusului cotidian.

Motorul electric ce echipează noul BMW i3 generează o putere maximă de 125 kW/170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Puterea instantanee este transferată către puntea spate prin intermediul unei transmisii cu un singur raport. Motorul este alimentat cu energie de la celulele litiu-ion de stocare integrate în secţiunea de sub podeaua maşinii. Centrul de greutate al i3, dispus foarte jos - rezultatul unei plasări joase şi centrale a bateriilor -, şi distribuţia echilibrată a maselor au o contribuţie suplimentară la manevrabilitatea agilă a automobilului. Acumulatorul oferă maşinii o autonomie cotidiană cuprinsă între 130 şi 160 de kilometri atunci când este încărcat complet de la o sursă casnică de curent electric, un panou BMW i sau o staţie publică de alimentare.

Prețul de vânzare a noului BMW i3, anunțat pentru Germania, este de 34.950 Euro cu TVA și 39.450 Euro cu TVA pentru versiunea cu autonomie extinsă.

VIDEO: Lansarea BMW i3

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав