X 
Cutremure stiri: 505

Pămîntul abia de a reuşit să evite catastrofa provocată de Soare

4 aug. 2013,, 02:05   Ştiinţă şi IT
4520 0
Foto: rt.com
Pămîntul a reușit să evite furtuna provocată de explozia solară puternică, de acum două săptămâni, scrie washingtonexaminer.

"Impulsul electromagnetic" a fost într-atît de mare, încît ar fi fost capabil să lipsească de energie electrică întreg teritoriul Statelor Unite, precum și să paralizeze activitatea transportului auto și telefoniei mobile. Doi experți în EMP (domeniul impulsurilor electromagnetice) au povestit ca furtuna electromagnetică a lovit orbita Pamîntului în jurul Soarelui cu aproximativ două săptămâni înainte de momentul în care planeta noastră a ajuns acolo. "Lumea a evitat, astfel, catastrofa electromagnetică", - a spus Henry Cooper, care a purtat tratative privind armele strategice cu Uniunea Sovietică, pe timpul președintelui Reagan.

Fostul director al CIA, James Woolsey, precum și o serie de experți au cerut recent ca Washingtonul să dea dispoziţiile necesare ca să fie pregătite reţelele electrice ale ţării pentru furtunile electromagnetice, care pot proveni atît de la Soare, precum și de la armele nucleare ale inamicului. La Washington însă această cerere a fost primită cu răceală, în special, în administrația prezidențială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав