Cutremure stiri: 502

Skoda Citigo CNG, un nou record de eficienţă

5 aug. 2013,, 17:43   Ştiri Auto
2135 0

Foto:Skoda

Record pentru Skoda: campionul în consum redus Gerhard Plattner a stabilit un nou standard - de această dată cu Skoda Citigo CNG. După cinci zile şi 2.619 km, Plattner a consumat în medie doar 2,39 kg de gaz natural/100 km.

Skoda Citigo CNG reprezintă o variantă excepţională de mobilitate prietenoasă cu mediul. Prin conceptul eficient de propulsie cu gaz natural, Skoda stabileşte noi standarde cu modelul Citigo, ce emite doar 79 g CO2/km. Această valoare scăzută este posibilă prin utilizarea unor sisteme eficiente, precum stop&start, recuperarea energiei din frânare şi pneuri cu rezistenţă scăzută la rulare.

Motorul de 1.0 litri cu trei cilindri, ce dezvoltă 50 kW/68 CP, consumă, conform fişei tehnice, doar 2,9 kg sau 4,4 m3 de gaz natural per 100 km.

Dar specialistul în economia de carburant Plattner a reuşit să obţină valori şi mai scăzute în călătoria sa de 2.619 km, de la Vicenza, Italia până în capitala Suediei, Stockholm. El a avut nevoie, în medie, de doar 2,39 kg de gaz natural, ceea ce reprezintă emisii de doar 65 g CO2/km.

Astfel, Gerhard Plattner a obţinut un consum mai redus decât cel declarat de Skoda şi a cheltuit mai puţin de 100 euro în întreaga călătorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав