X 
Cutremure stiri: 502

Moldova și China își vor intensifica cooperarea economică

10 aug. 2013,, 16:00   Economie
4271 1
Foto: noi.md
Republica Moldova și China își vor intensifica colaborarea în domeniul economic. La o înțelegere în acest sens s-a ajuns în timpul unei întrevederi între președintele Camerei de Comerț și Industrie, Gheorghe Cucu, cu consilierul economic și comercial al Ambasadei R.P. China în Republica Moldova, Xu Tongkai, în cadrul căreia au discutat despre intensificarea relațiilor de colaborare moldo-chineze.

Gheorghe Cucu a accentuat interesul întreprinzătorilor din țara noastră față de piața chineză, care este una vastă, cu un potențial enorm. Potrivit lui, pentru a stimula inițierea și dezvoltarea parteneriatelor dintre businessmenii din Moldova și China, pe parcursul anului curent a fost desfășurate mai multe activități destinate reprezentanților mediului de afaceri. CCI a găzduit delegații de întreprinzători din China, au avut loc prezentări, vizite la expoziții, întrevederi. ”Sîntem recunoscători Ambasadei R.P. China în Republica Moldova pentru susținerea acordată, fiind deschiși pentru colaborare”, a spus Gheorghe Cucu.

Părțile au discutat despre intensificarea colaborării în tre camerele celor două țări și despre posibilitatea organizării, în luna octombrie curent, la Chișinău, a unui forum de afaceri moldo-chinez. De asemenea, au abordat problemele cu care se confruntă agenții economici din R.Moldova în calea comerțului cu China și modalitățile de soluționare. Xu Tongkai a remarcat bunele relații dintre R.P. China și Republica Moldova, asigurînd CCI de suport din partea misiunii diplomatice.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în ianuarie-mai 2013, Moldova a importat din China mărfuri în sumă de 183,6 mil. USD sau cu 18% mai mult față de perioada similară a anului precedent. În cinci luni ale anului curent, exportul de mărfuri moldovenești pe piața chineză a însumat 1,9 mil USD, crescînd cu 35% față de ianuarie - mai 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав