Cutremure stiri: 502

Victorie pentru Tesla: Cinci stele de siguranţă la primul crash test al mărcii

9 aug. 2013,, 15:15   Ştiri Auto
1610 0

Foto: Tesla

Tesla Motors a trecut cu brio de primul crashtest din istoria sa. Vorbim despre testele de impact ale NHTSA, pe care Model S le-a promovat cu cinci stele de siguranţă.

Tesla Model S a trecut cu bine de primul său crashtest, informează CNN. Vehiculul electric al companiei din California a fost testat de NHTSA şi a obţinut cinci stele de siguranţă la cele trei tipuri de teste de impact derulate de organismul independent american. Rezultatul este impresionant deoarece este primul crashtest la care participă un model Tesla, în condiţiile în care vorbim despre o companie nouă în industria auto. Reprezentanţii mărcii din California nu au publicat încă un comunicat de presă cu poziţia lor în urma acestui rezultat.

Model S a obţinut cinci stele de siguranţă în cadrul testului de impact frontal, testului de impact lateral şi a testului care simulează o răsturnare. Primul model din SUA care a obţinut cinci stele la toate testele produse de NHTSA dupa 2012 a fost Chevrolet Camaro. De atunci, modele precum Honda Accord, Kia Optima şi Volvo S60 au reuşit să obţină, la rândul lor, un punctaj foarte bun în cadrul testelor derulate de NHTSA. Pe lângă testele de la NHTSA, Model S mai trebuie să ajungă şi pe mâinile celor de la IIHS, care folosesc un algoritm şi mai strict de testare, incluzând un test de impact frontal defazat, care le-a pus probleme chiar şi producătorilor de modele premium.

De parcă rezultatul de la crashtest-ul NHTSA nu a fost o veste suficient de bună pentru Tesla Motors, acţiunile companiei au crescut, iar Tesla a obţinut profit în cel de-al doilea sfert al anului curent, surprinzând chiar şi analiştii din industrie, care preziceau o scădere de 17 cenţi a acţiunilor, în timp ce acestea au crescut constant în ultimele luni, reuşind să atingă o valoare de 153.48 dolari per acţiune. Profitul net al companiei a crescut în al doilea sfert cu 70% faţă de primul sfert al anului, potrivit datelor oficiale furnizate de producătorul american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав