Cutremure stiri: 507

Sîrbu spune cînd Guvernul Filip s-ar putea întruni într-o ședință în format deplin

3 ian. 2018,, 08:11   Politică
6454 7

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu susține că cel tîrziu după Crăciunul pe stil vechi Guvernul Filip va avea o ședință în format deplin.

Anunțul a fost făcut de democrat imediat după ce Curtea Constituțională a decis instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova.

Preşedintele Parlamentului este cel care va semna decretele de numire a celor cinci miniștri și doi vicepremieri și să primească jurămîntul acestora. „Conform procedurii de succesiune este vorba de președintele Parlamentului, dacă speakerul va fi în imposibilitate, atunci acest lucru îl va face prim ministrul. sînt cîteva proceduri de selectat, dar cred că în cîteva zile vor fi semnate aceste decrete și vor fi depuse jurămînturile”, a menționat Sîrbu.

„Sperăm să nu mai recurgem la această procedură extraordinară și sperăm la o colaborare instituțională adecvată, astfel încît toți actorii politici instituționali să muncească strict în limitele legislației”, a adăugat democratul.

Reamintim că, șeful statului a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Guvernul Filip. Dodon consideră că majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior, iar unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав