X 
Cutremure stiri: 501

SUA sînt îngrijorate în privința Franței, mai mult decît în cazul oricărei alte țări

12 aug. 2013,, 10:52   Externe
3360 0
Foto: protv.ro
Președintele Rezervei Federale (Fed) din Dallas, Richard Fisher, este mai îngrijorat în privința economiei Frantei, a doua ca mărime din zona euro, decît de periferia uniunii monetare, relateaza CNBC, preluat de Mediafax.

Fisher a afirmat într-un interviu acordat publicației germane Handelsblatt că este de un optimism precaut în legătură cu zona euro, observînd o îmbunătățire a situației în regiunea afectată de criză. El a adăugat însă că problemele rămîn mai ales în Franța.

"Sînt îngrijorat în privința Frantei, mai mult decît in cazul oricărei alte țări. O Franță puternică este importantă în contextul istoriei europene. Riscurile legate de dezvoltarea economiei nu trebuie subestimate", a spus Fisher.

Indicatorii din ultima perioadă au arătat că tabloul economic al Franței s-a îmbunătățit ușor, cu toate că o scădere puternică a producției industriale arată că redresarea este încă departe.

Conform datelor institutului francez de statistică INSEE publicate vineri, producția industrială a Franței a scăzut cu 1,4% în iunie, față de luna mai, în timp ce analiștii anticipau o ușoară creștere.

Ministerul francez de Finanțe a anunțat recent că economia a ieșit din recesiune în trimestrul al doilea, cu un avans de 0,2%, iar Banca Franței anticipează pentru acest an o creștere economică de 0,1%.

Șomajul a atins nivelul de 10,4% în primul trimestru, iar potrivit unui sondaj publicat în această săptămînă 84% dintre francezi consideră că președintele Francois Hollande nu va reuși să reducă rata șomajului pînă la sfîrșitul anului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав