X 
Cutremure stiri: 505

Decesul celor 8 tineri îl determină pe Leancă să întreprindă măsuri excepționale

14 aug. 2013,, 16:18   Politică
9306 8
Foto: noi.md
Pe parcursul zilei de mîine, Consiliul siguranței rutiere se va convoca în ședință. Despre aceasta a declarat prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul ședinței Guvernului. Convocarea va avea loc în legătură cu accidentul rutier soldat cu decesul a 8 tineri, transmite NOI.md.

Leancă a anunțat că familiile celor 8 tineri decedați vor primi ajutor din partea statului. El a declarat că toate instituțiile trebuie să se mobilizeze și să întreprindă acțiunile de rigoare pentru a evita situații de acest gen în viitor.

"Vom convoca şedinţa Consiliului siguranţei rutiere ca să vedem ce face fiecare instituţie şi agenție pentru a preveni astfel de situaţii tragice. Ministerul de Finanţe, împreună cu Ministerul de Interne, să facă o analiză a fluxului bugetar – să vedem cum să facem o realocare de fonduri ca Poliţia de Patrulare să fie prezentă în teritoriu. E important ca poliţia să fie prezentă în raioane şi localităţi, pe străzile de comunicare între localităţi", a spus premierul.

Prim-ministrul a specificat că Ministerul Transportului trebuie să întreprindă măsuri privind amplasarea unor marcaje rutiere noi pentru ca șoferii să se orienteze pe traseu mult mai bine în condiții de noapte.

Amintim că, în seara zilei de 13 spre 14 august, o maşină cu 8 tineri, dintre care 3 fete și 5 băieți, a fost implicată într-un grav accident rutier, care a provocat decesul a 8 persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав