Cutremure stiri: 501

La toamnă, Chişinăul va fi vizitat de reprezentanţii Bundestagului german

17 aug. 2013,, 10:25   Societate
2318 0
Foto: forum.md
Pentru toamna anului curent sînt planificate o serie de acţiuni importante, inclusiv vizite la Chişinău ale reprezentanţilor Bundestagului german. De asemenea, va avea loc Forul Republica Moldova - Uniunea Europeană, care este organizat, tradiţional, cu sprijinul Forumului moldo-german de la Berlin şi al Asociaţiei pentru Politică Externă din Moldova. Despre aceasta s-a discutat vineri, în cadrul unei întrevederi a preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la serviciul de presă al Parlamentului, în cadrul întrevederii, Igor Corman şi Matthias Meyer au discutat diverse subiecte ce vizează relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Germania, în special, proiectele comune preconizate în viitorul apropiat.

Şeful Legislativului a subliniat că Germania este un partener foarte important pentru Republica Moldova în realizarea dezideratului de integrare europeană, iar bunele relaţii moldo-germane promovate în ultimii ani atît la nivel oficial, cît şi la nivel interuman, reprezintă o bază solidă pentru intensificarea cooperării între cele două state, la diferite nivele.

Alte aspecte abordate în cadrul întrevederii se referă la programul de burse oferit de Bundestagul german tinerilor din ţara noastră şi acţiunile preconizate pentru anul 2014, în contextul marcării celor 200 de ani de la stabilirea coloniştilor germani pe teritoriul unde se află acum Republica Moldova.

La rîndul său, oficialul german a remarcat că în urma vizitei oficiale, la Chişinău, a cancelarului Angela Merkel, dar şi altor înalţi demnitari de la Berlin, cooperarea dintre Republica Moldova şi Germania s-a intensificat. Matthias Meyer şi-a exprimat încrederea că după alegerile parlamentare care vor avea loc în Germania în septembrie curent, relaţiile de cooperare între cele două state se vor intensifica, urmînd a fi organizate mai multe proiecte şi acţiuni comune, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав