X 
Cutremure stiri: 501

STUDIU. Cum au ajuns oamenii să meargă în două picioare

25 aug. 2013,, 11:50   Ştiinţă şi IT
5151 1
Foto: financiarul.ro
Cercetătorii britanici de la Universitatea din York în colaborare cu specialiştii de la Institut de Physique du Globe din Paris au lansat recent o teorie care contrazice tot ceea ce se credea pînă acum despre apariţia mersului biped, relatează Daily Mail.

Potrivit studiului, omul preistoric a început să meargă în picioare din cauza terenului accidentat, şi nu a schimbărilor climatice.

Astfel, elementul-cheie în această etapă a evoluţiei umane îşi are originea în estul şi sudul Africii, unde în timpul Pliocenului activitatea vulcanică şi mişcarea plăcilor tectonice au modelat suprafaţa terestră. Cum deplasarea pe acest tip de teren necesita un mod diferit de locomoţie, cu abilităţi de căţărare şi mişcări în poziţii mai apropiate de verticală, hominizii au fost nevoiţi să-şi dezvolte noi metode de deplasare.

În plus, acest lucru a contribuit mai tîrziu la dezvoltarea îndemînării şi la folosirea uneltelor, dar şi la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive ale hominizilor, precum orientarea şi comunicarea, stimulînd evoluţia hominidelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав