X 
Cutremure stiri: 502

Încălcări, într-un spital pentru copii din Chișinău

3 sep. 2013,, 11:17   Societate
2807 1
Foto: rian.ru
Agenția pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control de stat inopinat la un spital pentru copii din Chișinău, în cadrul căruia a depistat mai multe încălcări privind asigurarea metrologică a prestării serviciilor medicale şi a utilizării mijloacelor de măsurare.

Astfel, în cadrul controlului s-a stabilit că unităţile mijloacelor de măsurare erau cu buletinele metrologice de verificare expirate. De asemenea, s-a constatat că analizatoarele biomedicale pentru investigări de laborator nu dispun de certificate de aprobare de model şi nu sînt incluse în Registrul de Stat al mijloacelor de măsurare.

În afară de încălcările ce țin de asigurarea metrologică, inspectorii Agenției au depistat în laboratorul clinic al spitalului loturi de reagenți cu termenul de valabilitate expirat. Unii reagenți aveau termenul de valabilitate expirat mai mult de un an. Aceste substanțe sînt destiante pentru diagnosticarea bolilor contagioase.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorilor, încălcări similare au fost constatate și în luna mai, curent, în cadrul unui control de stat la Spitatlul Clinic Municipal pentru Copii "V. Ignatenco".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав