Cutremure stiri: 505

Chișinăul riscă să rămînă fără stradă pietonală în această toamnă

3 sep. 2013,, 14:14   Societate
2453 0
Foto: viorelrailean.livejournal.com
Proiectul de construcție a străzii pietonale a fost stopat, întrucît agenții economici din zona străzii refuză să demonteze terasele. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către şeful Cabinetului primarului de Chişinău, Lilian Carp, transmite NOI.md.

Lilian Carp susține că lucrările de pavare a străzii pietonale nu pot fi demarate deocamdată. "Lucrări la ziua de azi acolo nu merg. Este o problemă cu agenţii economici. Printr-o dispoziție a fost solicitată demontarea teraselor existente, dar deocamdată niciunul dintre ei n-a făcut careva mişcări. Am contactat compania „Zurit” privitor la problemele pe care le au şi pînă la moment nu este încheiat cu ei contractul. De asemenea, sînt careva probleme organizatorice între primărie, „Efes” și „Zurit”, a specificat Carp.

În context, viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a solicitat să se insiste ca agenții economici să demonteze terasele benevol. "Dacă nu vor fi demontate de ei, atunci o să purcedem, aşa cum facem de obicei, le vom demonta cu forţele noastre", a precizat Grozavu.

De curînd, Primăria Chișinău anunța că strada pietonală ar putea fi inaugurată în această toamnă și anume de Hramul Orașului, pe 14 octombrie. Costul proiectului este estimat de către autoritățile municipale la 300 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав