X 
Cutremure stiri: 505

Chirtoacă: PLDM arată cu degetul la CMC pentru a distrage atenția asupra furtului Băncii de Economii și Aeroportului

5 sep. 2013,, 12:53   Societate
2683 7
Foto: tumblr.com
Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, acuză Partidul Liberal Democrat din Moldova de înstrăinarea ilegală a Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația a fost făcută astăzi, înainte să înceapă ședința Consiliului Municipal Chișinău, în contextul acuzațiilor fracțiunii PLDM în cadrul CMC precum că ar exista o alianță ascunsă între consilierii comuniști și cei liberali, transmite NOI.md.

Dorin Chirtoacă neagă faptul că fracțiunea PL ar forma o alianță în cadrul CMC cu fracțiunea PCRM. ”Nu poate fi vorba despre o alianță PL – PCRM, este exclus acest lucru. Este cunoscut faptul că nu există o majoritate în Consiliu încă din anul 2011. Prin urmare proiectele pot fi adoptate doar cu votul tuturor consilierilor. Cît privește PLDM-ul, adică ei sînt în alianță cu comuniștii într-o mulțime de raioane, ei au votat luni de zile cu comuniștii în CMC, ei au distrus Alianța în primăvara acestui an, ei acum au pus mîna pe Banca de Economii și Aeroport și mai discută despre CMC? Nu le stă bine, eu îi invit să vină la muncă. Vacanța s-a încheiat”, a subliniat Chirtoacă.

Primarul susține că prin aceste acuzații se încearcă a se acoperi furtul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. „De fapt, se încearcă să se facă o diversiune de la furtul care a avut loc zilele astea. Se fură ziua în amiaza mare Banca de Economii și Aeroportul și ei pentru a distrage atenția arată cu degetul la CMC. Proiectele care sînt pe ordinea de zi, toate au fost propuse de consilierii municipali. O parte dintre acestea au fost propuse chiar de către PLDM. Dacă chiar și sînt proiecte în care figurează consilieri municipali, nu este exclus să se întîmple acest lucru. Mulți dintre ei sînt persoane juridice înainte să fi devenit consilieri municipali și se întîmplă să aibă chestiuni pe ordinea de zi, dar nu sînt lucruri principiale. Nu se împarte la Primărie avuția statului, ci la Guvern”, a precizat Chirtoacă.

În dimineața acestei zile, fracțiunea PLDM în cadrul CMC a susținut un briefing de presă în cadrul căruia a atenționat publicul că consilierii comuniști în comun cu cei liberali tind să voteze în cadrul şedinţei de astăzi a CMC proiecte de decizii privind oferirea netransparentă unor organizaţii anonime de spații în centrul orașului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав