X 
Cutremure stiri: 505

Expert: Vizita patriarhului Kiril la Chișinău poartă o conotație geopolitică (VIDEO)

7 sep. 2013,, 10:42   Societate
5443 1
Foto : noi.md
Vizita în Republica Moldova a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, are o semnificație geopolitică. Opinia aparține expertului în managementul strategic, globalizare şi strategii de comunicare socială, Viorel Ciubotaru, și a fost făcută pentru NOI.md.

În realitate, Viorel Ciubotaru susține că vizita patriarhului rus este una politică. ”Însuși faptul că el este primit la nivel de reședință de stat, că se aduce special o scenă din România arată că este o vizită politică, deci o vizită de stat. Da, ea este prilejuită de evenimente strict bisericești, dar ponderea care i se acordă, tratamentul cu care este primit arată că este vizita unei persoane politice. Acest lucru nu este un plus pentru un slujitor al lui Hristos, ci un minus. De asemenea, acest lucru arată și starea de descompunere în care se află ortodoxia oficială”, a subliniat expertul.

Cel mai mult, Viorel Ciubotaru a rămas indignat de faptul că patriarhul Kiril urmează să viziteze doar Chișinăul și Tiraspolul. ”El face o vizită separată la Tiraspol, mai mult chiar – cu elicopterul de stat. Dacă el ar fi făcut o vizită cu elicopterul și la Bălți, și la Cahul, atunci ar fi fost totul echilibrat. Dar dacă el vizitează doar Chișinăul și Tiraspolul, deja se pune această opoziție precum că vizitează două state independente, două capitale și doi șefi de stat diferiți. Prin acest gest, patriarhul transmite mesajul stăpînilor lui de la Kremlin precum că sînt gata să meargă în continuare la oficializarea dezbinării și recunoașterii rmn ca actor geopolitic independent. Consider că este un mesaj necreștinesc, dezbinător din partea patriarhului”, a precizat expertul.

Totodată, Viorel Ciubotaru se arată nemulțumit de faptul că patriarhul urmează să aibă o întrevedere la Chișinău cu liderul PLDM, Vlad Filat. ”Este foarte ciudat că patriarhul are întîlnire separată cu Vlad Filat, care nu mai deține funcții în stat și care este promotorul principal al politicii anticreștine și antibisericești. În esență, întîlnirea patriarhului cu acest personaj este extrem de trădătoare față de biserică. Pe de altă parte, din lista întîlnirilor a fost exclusă cea cu Vladimir Voronin, care a fost unicul oponent politic la nivel de Parlament al acestei poziții anticreștine. Adică patriarhul se întîlnește cu promotorii pederastiei, și nu cu cei care s-au opus acestei politici”, a adăugat expertul.

Amintim că, în după amiaza acestei zile, 7 septembrie, în Republica Moldova urmează să sosească în vizită oficială Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав