Cutremure stiri: 505

În Arctica au fost salvați participanții la reality show

9 sep. 2013,, 02:15   Ştiinţă şi IT
3161 0
Foto: korabley.net
Echipajul spărgătorului de gheață canadian al pazei de coastă a salvat din captivitatea de gheață șapte americani - participanți la reality show "Apele periculoase ".

Aventurierii nu a reușit să ducă la îndeplinire planul lor - în jurul lumii pe în jurul lumii pe ski-jet.

Luînd startul la Seattle cu patru ski-jeturi și o barcă cu provizii și combustibil, grupul a ocolit Alaska și la începutul lunii august a ajuns la orașul canadian de Inuvik. De acolo, el a mers spre Oceanul Atlantic, intenționînd să ajungă la extremitatea de sud a Groenlandei și apoi prin Islanda în Marea Britanie, dar aceste planuri au fost dejucate de ghețurile care le-au barat calea. Spărgătorul de gheață " Wilfrid Laurier " i-a preluat pe călători.

În conformitate cu planurile inițiale, participanții la reality show trebuiau să călătorească în jurul lumii prin Pacific . În iulie 2012 ei au traversat strîmtoarea Bering și înainte de a merge mai departe de-a lungul coastei ruse spre insula Taiwan, au făcut o escală în satul
Lavrentii, raionul Ciukotsk – zonă închisă pentru străini.

Americanilor nu le-au fost de mare ajutor vizele turistice, călătorii au fost reținuți de grăniceri, relatează ITAR - TASS.

După ce fiecare a fost amendat cu cîte 2000 de ruble, grupul a fost trimis înapoi în Alaska.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав