Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Societatea civilă critică procedura de privatizare a celor peste 200 de întreprinderi de stat (VIDEO)

11 sep. 2013,, 13:31   Societate
2543 0
Foto: noi.md
Consiliul Național de Participare cere guvernului să modifice de urgență legislația privind procedura de privatizare a celor peste 200 de întreprinderi de stat. Solicitarea a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe video, cu scopul de a evita anumite speculații pe marginea acestui subiect, transmite NOI.md.

Președintele CNP, Sergiu Ostaf, salută politica de privatizare a proprietăților publice, însă se arată sceptic vizavi de procedura de privatizare a acestora. ”Noi susținem politica de privatizare a proprietăților publice, în special în domeniile în care există o piață competitivă și solidă în R. Moldova. În principiu, sîntem de acord și cu această listă inclusă în hotărîrea de guvern. Cu toate acestea, pentru a evita anumite speculații, recomandăm, în primul rînd, modificarea legislației privind procedura de privatizare”, a precizat Sergiu Ostaf.

În context, CNP propune anunțarea licitației publice deschise prin plasarea informației depline pe fiecare obiect privatizat, plasarea publică a listei aplicanților în procesul de privatizare, publicarea contractului final semnat, publicarea contractelor postprivatizare și informațiilor despre întreaga procedură descrisă.

De asemenea, consiliul sugerează autorităților să purceadă la adoptarea deciziei individuale pentru privatizare, privatizarea întreprinderilor cu implicații de monopol sau poziție dominantă, asigurarea în contractul de privatizare a procesului de tranziție și asigurarea drepturilor preferențiale ale angajaților de a cumpăra pînă la 10% din acțiunile supuse privatizării.

Agenda de lucru a ședinței cabinetului de miniștri de astăzi, 11 septembrie, include un proiect de modificare a legii privind transmiterea în gestiune privată a peste 200 de întreprinderi de stat, printre care Banca de Economii, Tutun CTC, CET-urile, și Moldtelecom.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?