X 
Cutremure stiri: 503

Gherman exclude instituirea unei frontiere pe Nistru

11 sep. 2013,, 15:04   Societate
2273 0
Foto: europalibera.org
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, dă asigurări că pe Nistru nu va fi instituită nici un fel de frontieră, iar cetățenii din regiunea separatistă nu vor fi supuși înregistrării. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în condițiile în care intenția autorităților de la Chișinău privind instalarea a 6 puncte de control migraționale a stîrnit anterior nemulțumiri în rîndul societății, transmite NOI.md.

”Nu va fi instituită nici un fel de frontieră pe Nistru. Mecanismul acestui plan ține cont de particularitățile conflictului transnistrean, sensibilitatea procesului de soluționare a conflictului. În special, ne-am străduit să nu afectăm libertatea circulației populației și să respectăm regimul existent în zona de securitate. Cea mai bună dovadă va consta în faptul că locuitorii regiunii transnistrene nu vor fi supuși procedurii de înregistrare”, a declarat Natalia Gherman.

În prezent, ministrul de Externe susține că posturile migraționale nu funcționează, pentru că urmează a fi definitivate toate detaliile mecanismului de soluționare a posturilor. Înainte de a pune în aplicare acest mecanism, Natalia Gherman a spus că partenerii străini, populația, interlocutorii de la Tiraspol vor fi informați adițional despre toate detaliile acestui mecanism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав