Cutremure stiri: 502

Guvernul va încerca să convingă CC de raţionalitatea concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău

12 sep. 2013,, 10:16   Societate
2061 0
Foto: moldnews.md
Guvernul va încerca să convingă Curtea Constituţională (CC) de raţionalitatea transmiterii în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău. Potrivit Agenţiei "Infotag", despre aceasta a declarat miercuri, după şedinţa cabinetului de miniştri, viceprim-ministrul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr.

Precizăm că, ieri, Curtea Constituţională a decis să sisteze procedura de transmitere în concesiune a aeroportului companiei ruse "Komaks", pe care comisia de organizare a concursului a desemnat-o învingătoare.

Ministrul a atras încă o dată atenţia asupra faptului că Moldova are foarte puţin timp la dispoziţie pentru a investi bani mulţi în modernizarea aeroportului pentru a oferi cetăţenilor posibilitatea să călătorească la preţuri optime, dar nu să apeleze la serviciile aeroporturilor din Kiev sau Odesa.

"Cetăţenii noştri trebuie să beneficieze de serviciile aeroportului din Chişinău", a remarcat Lazăr.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor referitoare la pierderea pachetului majoritar de acţiuni la Banca de Economii, ministrul menționat că, miercuri, executivul a exclus BEM din lista întreprinderilor pasibile de privatizate.

Vicepremierul consideră că păstrarea pachetului de blocaj (33,38%) oferă statului dreptul de a avea în Consiliul de administrație al băncii 1-2 reprezentanţi, respectiv, oferă posibilitatea de a bloca o decizie sau alta.

În opinia lui Lazăr, la ora actuală, statul nu are perspective pentru comercializarea profitabilă a pachetului de acţiuni la BEM.

"Noi trebuie să îmbunătăţim totul la bancă, să o capitalizăm. Şi abia atunci, cele 33,38% din acţiuni vor costa mai scump, atunci vom putea vinde pachetul de acţiuni", a remarcat el.

Referindu-se la embargoul impus de Rusia pentru vinurile moldoveneşti, Lazăr a comunicat că cel mult pînă marţi, 17 septembrie, urmează să aibă loc consultări cu partea rusă.

Lazăr nu a exclus că această problemă va fi abordată şi în cadrul vizitei sale la Moscova, cu viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin. Această întrevedere este planificată pentru data de 19 septembrie.

"Nu aşteptaţi de la mine răspunsuri în ceea ce priveşte motivele acestui embargo. Noi nu trebuie să facem speculaţii. Este o situaţie de lucru pe care trebuie să o soluţionăm", a spus Lazăr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав