X 
Cutremure stiri: 507

BERD și BEI vor aloca 50 de mil. de euro pentru modernizarea Căilor Ferate ale Moldovei

12 sep. 2013,, 11:59   Economie
3908 2
Foto: publika.md
Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine două proiecte investiţionale importante pentru modernizarea Căilor Ferate ale Moldovei, comunică NOI.md.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întîlniri a ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, cu bancherul superior al reprezentanţei permanente BERD în Moldova, Octavian Costaş și cu coordonatorul principal al investițiilor în BEI, Boris Kaminski. În special, BERD este gata să ofere 25 de mil. de euro pentru cofinanțarea proiectului de modernizare a trenurilor și locomotivelor, iar BEI va aloca 25 de mil. de euro pentru proiectul de reconstruire a infrastructurii căii ferate.

Graţie realizării sus-numitelor două proiecte se vor îmbunătăți condițiile de călătorie ale pasagerilor și va crește viteza trenurilor. Vasile Botnari a menționat că Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” a intrat într-un proces de reorganizare la scară largă, care are drept scop ca în Republica Moldova să existe un sistem feroviar modern. În același timp, sînt întreprinse măsuri de modernizare a societății. „Mizăm mult pe ajutorul partenerilor de dezvoltare în ce priveşte realizarea proiectelor investiţionale cît mai repede posibil, ca să creăm condiţii mai bune pentru transportarea internă a mărfurilor şi pasagerilor, dar şi pentru atragerea fluxului de tranzit pe calea ferată”, a spus ministrul, Vasile Botnari, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii BERD şi BEI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав