Cutremure stiri: 505

Apărătorii animalelor au ieșit la protest

19 sep. 2013,, 16:13   Societate
3136 1
Foto: moldnews.md
Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor s-au adunat astăzi la un miting în fața primăriei capitalei pentru a apăra drepturile patrupedelor. Protestul a fost organizat ca răspuns la inițiativa primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, de a relua eutanasierea cîinilor fără stăpîn. Apărătorii animalelor le-au solicitat autorităților să oprească masacrul împotriva maidanezilor și să înceapă în sfîrșit construcția unui adăpost pentru animale.

Potrivit acestora, autoritățile orașului iau măsuri doar pentru a distruge cîinii vagabonzi. Protestatarii cer ca substanța mortala să fie administrată doar animalelor bolnave și agresive, iar cele sănătoase să fie sterilizate și trimise în aziluri.

În plus, susținătorii drepturilor animalelor subliniază că, potrivit datelor statistice, oamenii sînt de două ori mai des atacați de cîini cu stăpîn, decît de cei vagabonzi.

Protestatarii au propus ca administrația orașului să organizeze o masă rotundă cu participarea societății civile pentru a discuta pe marginea problemei.

Pe de altă parte, reprezentanții administrației orașului afirmă că activiștii pentru drepturile animalelor nu au găsit încă o modalitate eficientă de a rezolva problema cîinilor fără stăpîn. Potrivit acestora, nu există bani în buget pentru construcția unui azil.

Luni, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, propus reluarea eutanasierii cîinilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав