Cutremure stiri: 502

Tesla Motors: "Vom dezvolta o maşină autonomă până în 2016"

19 sep. 2013,, 17:30   Ştiri Auto
1949 0

Foto: Tesla
Maşina electrică dezirabilă nu este singurul proiect al echipei conduse de Elon Musk. Vizionarul inginer de origine sud-africană are în vedere dezvoltarea unei maşini care se va conduce singură în proporţie de 90%. Ţinta de lansare: 2016.
După ce au creat unul dintre cele mai în vogă modele ale momentului şi au rafinat conceptul de maşină electrică până când produsul lor a demonstrat că acest tup de propulsie poate deveni cu adevărat dezirabil, americanii de la Tesla Motors merg mai departe. Compania californiană a anunţt astăzi, prin vocea liderului său, Elon Musk, că are în dezvoltare un proiect în urma căruia va dezvolta o maşină autonomă care va putea rula în proporţie de 90% fără ajutorul şoferului.

Foarte interesant este faptul că, spre deosebire de analiştii care preconizau că o astfel de maşină va putea apărea pe piaţă în 10-15 ani, Tesla are în vedere lansarea efectivă a conceptului până în 2016.Mai mult, Elon Musk a confirmat într-un interviu acordat celor de la Financial Times că întreaga tehnologie necesară acestui proiect este şi va fi dezvoltată in-house de Tesla Motors, fără ajutor exterior.

"Maşina noastră autonomă va putea prelua până la 90% din control la rulare, responsabil de comenzi urmând să fie un supercomputer instalat la bordul acesteia. O maşină complet autonomă, cu 100% dintre funcţii preluate de computer, nu poate fi dezvoltată decât într-un timp ceva mai lung", spune Musk, care susţine că cele mai complicate aspecte tehnice ale dezvoltării unei astfel de maşini sunt cele legale şi cele de siguranţă.

NUME MARI ÎN CURSA PENTRU MAŞINA AUTONOMĂ


Tesla Motors nu este primul producător auto care anunţă că intră în cursa pentru dezvoltarea automobilului autonom. Daimler, Nissan, Volvo şi Google au început deja proiecte asemănătoare şi au dezvoltat fie sisteme tehnologice deja instalate pe modelele de serie sau care vor intra în scurt timp în dotarea maşinilor proprii, fie - în cazul celor de la Google - prototipuri care testează maşini autonome cu aparatură specială la bord în unele state americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав