Cutremure stiri: 503

Putin prevede un dezastru pentru exporturile moldovenești în cazul asocierii R.Moldova cu UE (VIDEO)

20 sep. 2013,, 12:25   Societate
2886 0
Foto: gravada.com
Președintele rus a prezis un dezastru pentru importurile moldovenești, în cazul în care Republica Moldova va crea o zonă de liber schimb cu Uniunea Europeană, pentru că nu va putea concura cu produsele sale pe piața UE. Despre aceasta Putin a declarat la o reuniune în cadrul clubului internațional de discuții "Valdai", comentînd intențiile autorităților moldovenești și ucrainene de a se apropia de Uniunea Europeană.

Potrivit lui, în prezent, "aproape toate importurile din Republica Moldova merg spre Rusia, Belarus, Ucraina și Kazahstan".

"Unde-și va vinde vinul Moldova? În Franța oare? Francezii nu vor permite ca pe teritoriul lor să fie vîndută vreo sticla de vin moldovenesc. Și în Italia acest lucru este imposibil. Doar nimic nu poate fi vîndut pe piaţa europeană din ceea ce este o prioritate în comerţul exterior ale acestor state mici", a subliniat președintele rus.

Potrivit lui, Moldova trebuie din nou să evalueze problema asocierii cu UE, iar în cazul în care va decide să se asocieze, să nu se supere pe Rusia.

"Acolo există alte reguli, care nu sînt instituite de Moldova, în domeniul economiei, ci de Uniunea Europeană. Doar toată marfa va năvăli la noi. În plus, noi bănuim că, sub masca produselor moldovenești sau ucrainene, la noi vor veni și produse din țări terțe. Asta e ceea ce ne îngrijorează! Nu este o încercare de a exercita presiune asupra dreptului suveran de a lua decizii. Noi doar îndemnăm să se chibzuiască bine, să se calculeze, și în cazul în care argumentele noastre vor fi considerate neîntemeiate, va rog să nu vă supărați pe noi pentru faptul că vom fi nevoiți să ne apărăm interesele și să introducem anumite restricții”, a menționat Vladimir Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав