X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PL înaintează noi pretenții guvernului (VIDEO)

23 sep. 2013,, 13:20   Politică
4464 2
Foto: privesc.eu
Partidul Liberal (PL) critică intenţia Guvernului Republicii Moldova de a ceda o parte din patrimoniul „Moldovagaz” concernului rus „Gazprom” în contul datoriilor Moldovei.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele fracțiunii parlamentare a PL, Valeriu Munteanu, și-a exprimat nemulțumirea față de propunerea respectivă, care a venit săptămîna trecută din partea ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, transmite NOI.md.

“Declarațiile recente ne duc la gîndul ca cei care fac aceste lucruri vor sa pună mîna și pe aceste gazoducte, pentru ca aceste proprietăți să fie cedate Federației Ruse. Acest lucru este inadmisibil. Noi avem bănuieli rezonabile că s-ar putea și gazoductul Iași-Ungheni să aibă aceeași soartă”, a afirmat Munteanu. Totodată, liberalul a cerut guvernului “să renunțe la aceste practici oculte de furt a cetățenilor R.Moldova”.

“Sînt acțiuni deliberate de a ceda Federației Ruse active importante și acțiuni care lovesc în independenta energetică a Republicii Moldova”, a subliniat Munteanu.

Deputata Corina Fusu a menționat, la rîndul său, că cedarea unei părți a patrimoniului Moldovagaz concernului Gazprom nu va face decît să îngreuneze conectarea Moldovei la alte rețele de gaz.

În același timp, deputatul Gheorghe Brega a spus că această inițiativă are drept scop stoparea integrării europene a R.Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?