Cutremure stiri: 507

Le Bridge: În cazul lichidării magazinelor duty-free la frontierele terestre, autoritățile moldovene vor trebui să returneze banii investitorilor

24 sep. 2013,, 15:12   Economie
5709 0
Foto: unimedia.info
Compania ”Le Bridge Corporation Limited” a atras atenția autorităților din Republica Moldova la faptul că, în cazul în care, după cum se preconizează, în 2014 vor fi lichidate magazinele duty free la frontierele terestre ale țării, guvernul va fi obligat să compenseze prejudiciile investitorilor, compensîndu-le mijloacele investite, comunică NOI.md.

Compania a declarat că a fost surprinsă de informația despre inițiativa autorităților moldovenești de a întrerupe activitatea magazinelor duty-free la punctele de trecere de la frontierele terestre ale țării, începînd cu anul 2014. Această idee este stipulată în politica fiscală a Republicii Moldova pentru anul viitor.

După cum se menționează într-un comunicat al companiei ”Le bridge Corporation Limited”, din cîte se cunoaște, modificările care au un impact asupra businessului se discută în prealabil, inclusiv cu operatorii de pe piață, în cazul dat, cu operatorii de pe piața duty-free, iar soluțiile sînt argumentate prin calcule și estimări corespunzătoare.

Le Bridge menționează că, în plus, este surprinsă de inițiativă, avînd în vedere că în 2008, după ce a cîștigat licitația pentru construcția de magazine duty-free la frontierele terestre ale Republicii Moldova, compania a semnat un acord de investiții cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova, conform căruia statul s-a angajat timp de 15 ani să mențină condițiile juridice și economice existente pentru cîștigătorul licitației.

Compania subliniază că, în cazul în care Republica Moldova va decide să schimbe legislația în vigoare sau condițiile specificate în contract, guvernul va trebui să își asume responsabilitatea de a compensa daunele investitorilor și de a recupera costul investițiilor făcute. Compania nu exclude faptul că autorii inițiativei legislative privind eliminarea magazinelor duty-free la frontierele terestre ale Republicii Moldova nu cunosc toate detaliile și, pînă la ratificarea finală a documentului, situația se va clarifica.

Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2014, elaborat de către Ministerul Finanțelor, prevede că magazinele duty-free la frontierele terestre ale Republicii Moldova vor fi eliminate în 2014. Potrivit documentului, se prevede ca magazinele duty-free să funcționeze în Republica Moldova doar în aeroporturi, porturi maritime și la bordul aeronavelor care efectuează transporturi de pasageri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав