X 
Cutremure stiri: 502

A dispărut militarul din forțele speciale care a confirmat asasinarea prințesei Diana

25 sep. 2013,, 01:55   Externe
4269 0
Foto : novoston.ru
Militarul din cadrul Serviciului Special Aerian al Armatei Britanice, care a dezvăluit circumstanțele morții prințesei Diana a fugit din Marea Britanie. Potrivit afirmațiilor militarului (numele lui nu se dezvăluie) prințesa Diana a fost ucisă ca rezultat al unei operațiuni a unităţii de elită a Serviciului Special Aerian al Armatei Britanice.

Amintim că declarația despre asasinarea prințesei Diana a fost dată citirii la mijlocul lunii august în cadrul procesului de la Curtea Marțială a unui sergent din cadrul Serviciului Special Aerian (SAS), Danny Nightingale, găsit vinovat de posesie ilegală a unei arme şi muniţie. În timpul acestui proces a ajuns la Biroul de Comandă al unităţii de elită al Serviciului o scrisoare de la un apropiat al sergentului Nightingale care susține că acesta s-a lăudat că SAS „se află în spatele morţii Prinţesei Diana". În scrisoare se vorbește despre un lunetist din cadrul SAS care îi spusese soției, de care este acum despărțit, că unitatea sa ar fi "aranjat" moartea Prințesei Diana și că acest lucru ar fi fost "mușamalizat" ulterior. Nightingale a declarat că acest militar a fost vecinul lui, iar istoria a fost povestită de soția acestuia.

Potrivit presei, militarul din forțele speciale a fugit cu cîteva zile înainte ca să fie interogat la Scotland Yard. Cauza rezidă, probabil, în presiunile exercitate asupra lui. Căci după declarația privind asasinarea prințesei, el a devenit persoana-cheie în proces.

Trebuie remarcat faptul că versiunea potrivit căreia prințesa Diana, prietenul ei apropiat Dodi Al Fayed și șoferul lor, Henri Paul au fost uciși de serviciile secrete britanice este susținută și de tatăl lui Dodi - miliardarul Mohamed Al-Fayed. Potrivit lui, Diana era îndrăgostită de fiul său și intenționa să se căsătorească cu el, trecînd la islam. Londra, la rîndul său, nu ar fi permis ca mama moștenitorului coroanei britanice să fie musulmană.

Această versiune este împărtășită și de detectivul particular Donald McIntyre. Potrivit lui, telefonul Dianei era permanent ascultat pînă la accident, iar toate camerele de supraveghere din Paris la momentul accidentului au fost deconectate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав