X 
Cutremure stiri: 501

Opinie: CNI își ascunde ineficiența în spatele unor nume sonore de demnitari

27 sep. 2013,, 10:07   Politică
3291 1
Foto: europalibera.org
Comisia Națională de Integritate (CNI) este o instituție care nu a reușit să-și demonstreze, deocamdată, funcționalitatea. Iar activitatea acesteia, pînă în prezent, trezește doar suspiciuni. Opinia aparține unor experți, care, solicitați de NOI.md, au mai spus că au mari îndoieli vizavi de eficiența CNI.

“Această comisie, deocamdată, îmi trezește doar semne de întrebare. Nu există rezultate reale privind activitatea ei. Și ca să-și mascheze ineficiența, CNI ia în vizor nume sonore de deputați. Dar, de fapt, urmărește scopul să-și facă imagine pe seama acestor nume”, a opinat analistul politic Anatol Țăranu.

„CNI nu prea are suficiente capacități umane pe acolo. Nu pot să mă pronunț definitiv asupra muncii acestei comisii, aștept să treacă cel puțin un an de activitate să vedem ce și cîte dosare și declarații s-au verificat concret. Pînă acum sînt multe întrebări fără răspuns”, a spus pentru NOI.md expertul politic Arcadie Barbăroșie.

Amintim că ieri, în cadrul unei ședințe a CNI, președintele acesteia, Anatolie Donciu, a menționat că la moment sînt verificate averile doar a doi deputați – a Stelei Jantuan (PD) şi a lui Ion Ionaş (PLDM), deși pe listă figurau încă vreo șapte aleși ai poporului Solicitată de NOI.md, democrata Stela Jantuan a declarat că a aflat din presă despre verificări și consideră că CNI este o instituție care s-a compromis demult. “Comisia nu are dreptul moral să verifice deputații, de vreme ce înșiși membrii ei au fost vizați în scandaluri de mass-media. Eu împreună cu soțul meu ne întreținem din salariu, fapt care a fost indicat în declarație. Ceea ce face CNI sînt niște spectacole ieftine. Este un joc de prost gust. CNI se ascunde după perdea, mimează o activitate”, a subliniat deputata democrată.

Menționăm că motivul invocat ieri de CNI privind excluderea de pe listă a altor deputați a fost faptul că dosarele celorlalţi aleşi ai poporului nu au fost încă definitivate.

CNI este o autoritate publică autonomă şi are menirea să verifice averile şi conflictele de interese ale persoanelor ce deţin o funcţie de demnitate publică, a judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere. Componența acesteia a fost aprobată de parlament în iunie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав