X 
Cutremure stiri: 506

Camerele video pentru supravegherea traficului rutier vor disciplina șoferii – opinie

3 oct. 2013,, 13:05   Societate
5599 2
Foto: timpolis.ro
Pe străzile din Chișinău a început instalarea camerelor video pentru supravegherea traficului rutier. Specialista în relații cu publicul din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Uliana Catan, a comunicat pentru NOI.md că pînă acum camerele au fost instalate în două intersecții din capitală, fără a preciza unde anume. Potrivit sursei citate, camerele video vor fi instalate în 41 de intersecții din Chișinău.
Instalarea camerelor pentru supravegherea traficului rutier, în primul rînd, are ca scop disciplinarea șoferilor și combaterea corupției. ”În acest caz șoferul nu contactează cu inspectorul rutier, iar unitatea de transport care încalcă regulile de circulație nimerește în vizorul camerelor video, care fixează neregulile. Șoferul care a comis încălcări este chemat la inspectorat pentru stabilirea cauzelor, iar ulterior cel vinovat este amendat. Totodată, cu ajutorul camerelor video este mult mai ușor de stabilit cel care se face vinovat de accident. Șoferii trebuie învățați să fie disciplinați, pentru a exclude haosul pe drumuri și pericolul de accidente rutiere”, a precizat Catan.

La rîndul său, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, Eugen Dațco, consideră această măsură utilă.

”Atunci cînd există un control permanent șoferii se străduie să nu încalce regulile de circulație. Prezența camerelor de supraveghere va disciplina conducătorii auto. Cel puțin, asta demonstrează experiența statelor occidentale. Cu poliția te poți înțelege, cu camerele video – nu. Cu toate că în Moldova totul e posibil. Însă în cazul în care camerele video vor fi instalate doar în 3-4 intersecții și șoferii vor ști despre acest lucru, acest proiect nu va fi eficient. Această practică trebuie să fie implementată la scară largă, camerele video trebuie să înlocuiască polițiștii”, consideră Dațco.
Proiectul este estimat la 4,5 mil. dolari SUA și este finanțat de Guvernul Chinei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав