X 
Cutremure stiri: 502

Expert: Guvernul ar putea fi forţat să-şi dea demisia

7 oct. 2013,, 12:38   Politică
5352 2
Foto: flux.md
Opoziţia poate şi trebuie să folosească diverse mijloace pentru a ţine, în permanenţă, în gardă guvernarea. Declarația aparține directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit postului de radio Europa Liberă. Expertul consideră că toate protestele și acțiunile întreprinse de opoziție împotriva Coaliției de Guvernare Pro-Europeană sînt necesare,” întrucît, în general, guvernarea are tendinţa să-şi ia nasul la purtare, să nu mai respecte ceea ce a promis în campaniile electorale, să încerce să forţeze legea, să încerce să ia decizii care stau la limita legalităţii, dacă nu chiar sub acea limită. Şi opoziţia poate formula diverse pretenţii faţă de guvernare, inclusiv aceasta”.

„Este altceva că o astfel de formulare a problemei de către opoziţie nu are consecinţe asupra mandatului guvernării şi nu poate forţa guvernul să-şi dea demisia. Dar dacă va reuşi, inclusiv folosind acest slogan, să adune zeci sau, eventual, sute de mii de oameni în piaţă, în demonstraţii, în manifestaţii de durată, atunci guvernul ar putea fi forţat să-şi dea demisia”, susține expertul.

În același timp, directorul IMAS Chişinău, Doru Petruţi, consideră că poziţia comuniştilor e ”încărcată de cinism”. Asta deoarece, potrivit expertului, în cei patru ani, membrii PCRM nu au dat dovadă de nicio alternativă constructivă. “Nu văd ce doresc ei să pună în loc... E şi foarte greu de tras linia. Ce e mai dureros: faptul că speranţele noastre au fost năruite şi prestaţia guvernării actuale a dus la lucrul acesta sau faptul că comuniştii se folosesc şi se vor folosi, chiar şi în campania electorală, de dezamăgirile pe care le-am acumulat, dezamăgiri care au ajuns în sondaj la praguri de-a dreptul istorice...”, a conchis Petruţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав