X 
Cutremure stiri: 505

Vizita Principesei Margareta şi Principelui Radu este un exercițiu de PR din partea lui Chirtoacă – declarație

7 oct. 2013,, 16:19   Societate
4486 3
Foto: europalibera.org
Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României vor efectua în perioada 7-10 octombrie o vizită în Republica Moldova.

Solicitat de NOI.md să comenteze care ar putea fi rezultatele acestei vizite, fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, a declarat că este vorba pur și simplu despre o vizită de curtoazie.

“Aceasta nu este prima vizită, dar au mai fost în 2006-2009. Casa regală din România are un scop bine determinat. Ei se ocupă de caritate, iar această vizită nu poate purta un caracter politic. Ei nu au dreptul să facă declarații despre politica externă”, a spus Ostalep.

În același timp, analistul politic Bogdan Țîrdea a spus pentru NOI.md că în ultima perioadă Moldova este vizitată de mai mulți oficiali, însă fără rezultate vizibile pentru cetățenii Republicii Moldova. Potrivit lui, din această vizită ar avea de cîștigat doar primarul Dorin Chirtoacă.

„În ultimul timp, Moldova a ajuns să fie vizitată de miniștri, ambasadori, de regi și regine. Însă în plan calitativ situația în țară nu se schimbă. În 2010 am avut 24 de ambasadori, iar în acest an – 28. Nu sînt tentat să cred că vizita unor persoane care nu au pîrghii pentru a interveni cumva ar putea avea efecte calitative. Cred că este mai mult un exercițiu de PR din partea primarului, că este susținut de România, din care va avea de cîștigat Dorin Chirtoacă și aproape deloc R. Moldova”, a conchis expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав