X 
Cutremure stiri: 505

Protest matinal în capitală: ”Opriți creșterea prețurilor la medicamente!”

9 oct. 2013,, 10:28   Societate
1960 0
Foto: socialistii.md
Zeci de simpatizanți și membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au protestat dimineață în fața sediului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare contra scumpirii medicamentelor. Aceștia solicită audierea în parlament a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, transmite NOI.md.

Protestatarii au scandat: ”Stabilizați leul”, ”Opriți creșterea prețurilor la medicamente”, ”Noi vrem altceva”, ”Nu vă bateți joc de oameni” și ”Vinovații la răspundere”.

”Guvernatorul BNM este chemat astăzi la comisia de specialitate și mîine în parlament să explice ce se întîmplă cu schimbul valutar și de ce puterea leului slăbește, pentru că crește prețul la medicamente, crește prețul la servicii și produse. Oamenii nu mai pot face față acestui val de scumpiri. Aceste lucruri nu rabdă. Nu vă mai bateți joc de oameni”, a declarat deputatul socialist Ion Cebanu.

Amintim că zilele acestea, ministrul sănătății, Andrei Usatîi, a semnat un ordin privind modificarea prețurilor la unele medicamente de import odată cu depreciere leului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав