Cutremure stiri: 501

Consilieri CMC îl acuză pe Chirtoacă de șarlatanie politică și corupție

11 oct. 2013,, 03:18   Politică
3651 3
Foto: omg.md
Consilierii PCRM din CMC au cerut joi, 10 octombrie, iniţierea procedurii de demitere a primarului, Dorin Chirtoacă prin. Chestiunea a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței de joi, 10 octombrie, a CMC cu votul majorității consilierilor prezenți la ședințele forului municipal.

Într-o Declarație a fracţiunii PCRM din CMC remisă presei, comuniştii şi-au argumentat solicitarea prin faptul că ”în capitală continuă să se desfăşoare, cu proporţii ameninţătoare, o adevărată bacchanalie a devastării generale, a corupţiei şi furtului flagrant, iar vina pentru acest lucru o poartă Dorin Chirtoacă”.

”Infrastructura urbei se ruinează din ce în ce mai mult. Drumurile sînt distruse. Fondul locativ degradează. Sînt distruse monumentele istorice şi de arhitectură. Sînt defrişate spaţiile verzi. Sistemele educaţional şi de ocrotire a sănătăţii se află în declin. Sînt cheltuite iraţional sau furate în mod cinic sume impunătoare din fondurile publice. Oraşul se împotmoleşte tot mai mult în mocirla diferitor credite criminale”, constată fracțiunea PCRM.

În declarație se mai spune că ”această situaţie critică are mai multe cauze, principala fiind incompetenţa profesională, şarlatania politică şi corupţia primarului general Dorin Chirtoacă, calităţi pe care le manifestă pe parcursul a mai bine de şase ani”.

”Chişinăuienii nu mai vor şi nu mai trebuie să tolereze aceasta. De aceea, fracţiunea PCRM insistă să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal, subiectul legat de iniţierea procedurii de organizare a referendumului cu privire la demiterea primarului general Dorin Chirtoacă, care s-a discreditat definitiv”, anunță membrii fracțiunii PCRM din CMC.

Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de primar al capitalei în 2007. În vara anului 2010, Dorin Chirtoacă, a fost reales în funcția de edil al capitalei, rezultatul fiind contestat în instanță. Activitatea sa în capitală este caracterizată de reprezentanți ai societății civile drept una mai mult politică decît managerială. Atît după raportul de activitate din 2012, cît și din 2013, comunitatea analitică a constatat că Dorin Chirtoacă nu a realizat nimic nou, promisiunile enumerate rămînînd același de la începutul activităţii sale în funcţia de edil al capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав