Cutremure stiri: 505

Expert: Șansele lui Chirtoacă de a cîștiga al treilea mandat sînt minime

17 oct. 2013,, 14:36   Societate
3227 0
Foto: infopress.md
Activitatea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul municipalității ar putea lua sfîrșit odată cu încheierea celui de-al doilea mandat. Opinia a fost expusă pentru NOI.md de către analistul politic Mihai Cernenco, în contextul declarației recente a edilului precum că intenționează să-și consolideze echipa din cadrul primăriei și să candideze la următoarele alegeri locale pentru al treilea mandat.

Mihai Cernenco consideră că Dorin Chirtoacă a pierdut mult din imagine în primăvara acestui an refuzînd să preia conducerea Partidului Liberal. ”Nu știu dacă ar putea să treacă pragul electoral, în condițiile în care relațiile dintre el și celelalte partide sînt astăzi destul de tensionate.

Dacă data trecută reprezentantul PLDM a cedat în favoarea lui, nu știu dacă ar mai fi posibil așa ceva, mai ales că în ultima perioadă comuniștii au votat împreună cu liberalii mai multe proiecte de decizie. Dacă prelua conducerea partidului atunci cînd i-au propus liberalii reformatori, probabil că avea să aibă astăzi o altă imagine în societate. În condițiile actuale, nu cred că va avea șanse de izbîndă. Viața politică este atît de diversă și atît de fragmentată, încît toți luptă împotriva tuturor și el s-a pomenit deja în această luptă”, a precizat analistul politic.

La întrebarea cine că ar putea prelua conducerea Primăriei Chișinău în urma a alegerilor locale din 2015, Mihai Cernenco nu a putut da un răspuns concret, dar s-a arătat sigur că vor fi candidaturi mult mai puternice decît cea a lui Dorin Chirtoacă. De asemenea, analistul politic exclude un eventual cîștig al alegerilor locale de către socialiști.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав