Cutremure stiri: 504

Blocarea căilor de atac ale PCRM, demonstrează slăbiciunea actualei Guvernări – EXPERT

23 oct. 2013,, 13:05   Politică
3608 3
Foto: europalibera.org
Guvernarea încearcă să blocheze căile de atac ale opoziției, iar din această cauză dorește să limiteze opoziția și în procesul de înaintare a moțiunilor de cenzură.

Declarația aparține analistul politic Corneliu Ciurea, solicitat de NOI.md să comenteze intenția Coaliției de Guvernare de a modifica Regulamentul Parlamentului în ceea ce ține de înaintarea moțiunilor de cenzură.

“Nu știu dacă este nedemocratică, dar este o acțiune care probează slăbiciunea, vulnerabilitatea actualei Guvernări. Pentru că o Guvernare care este sigură pe propriile forțe și corectitudinea demersului, niciodată nu ar recurge la asemenea acțiuni. Cu siguranță această metodă a Guvernării este o dovadă de slăbiciune”, a spus expertul.

Menționăm că liderul fracțiunii parlamentare al PLDM, Valeriu Streleț, a confirmat informația că deputații planifică modificarea Regulamentului parlamentului la capitolul posibilității înaintării moțiunilor de cenzură. Astfel, dacă pînă în prezent exista posibilitatea înaintării mai multor moțiuni în Parlament, cu motivații diferite, în viitor se propune limitarea acestei posibilități.

Astfel, în cazul în care sintagmă „cu aceeaşi motivaţie” se elimină, fracțiunea, moțiunea căreia a fost respinsă de parlament, nu va avea posibilitatea să înainteze o nouă moțiune în aceeași sesiune parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав