Cutremure stiri: 505

Ambasadorul României despre cazul deputatului Guma

24 oct. 2013,, 09:43   Politică
4076 0
Foto: cotidian.md
Deputatul PD, Valeriu Guma, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în România. Până la acest moment, autoritățile de la Chișinău nu au luat o decizie cu privire la extrădarea acestuia, pentru a-și ispăși pedeapsa pe teritoriul României.

Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurca, deputatul ar putea să-și ispășească pedeapsa și pe teritoriul Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de excelența sa în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

„Nu cunosc detaliile acestui dosar. Precizez că, autoritățile Republicii Moldova ar putea face această cerere, și anume ca executarea să se facă în Republica Moldova. E o cerere legitimă, nu prevăd eventuale impedimente pentru ca această cerere să fie privită cu bunăvoință de către partea română. Nu contează locul în care această sentință este dusă la îndeplinire, ci executarea ei. Deocamdată este suspendată. Însă, ea nu poată fi suspendată la infinit, trebuie să mergem la o soluționare a acestei chestiuni”, a precizat Lazurca.

UNIMEDIA menționează că deputatul Partidului Democrat, Valeriu Guma, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în România, fiind învinuit de „cumpărare de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită”. Colegii săi de partid pun, însă, la îndoială decizia instanțelor românești de judecată și spun că așteaptă ca parlamentarul să epuizeze toate căile de atac.

Marian Lupu, liderul PD, a declarat că intenționează să aștepte ca Valeriu Guma să epuizeze mai întâi toate căile de atac înainte de a lua o decizie în privința lui.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав