Cutremure stiri: 505

Expert: Munca actualului Guvern constă în hoții permanente

24 oct. 2013,, 10:03   Politică
3430 1
Foto: flux.md
Constatarea a fost făcută de ex-reprezentantul permanent al Moldovei în Consiliul Europei și ONU, Alexei Tulbure, comentînd dezbaterile parlamentare asupra moțiunii de cenzură înaintată Guvernului Leancă de fracțiunea PCRM pentru ”trădarea intereselor naționale și divizarea țării pe Nistru”.

”Leancă a învinuit opoziția că nu le dă pace să lucreze, eu spun că acest Guvern nu trebuie să fie lăsat să lucreze, pentru că lucrul lui constă în hoții permanente, fără întrerupere. Hoții trebuie ocupați ca să nu aibă timp de furat. Dacă au un pic de timp liber, se duc și fură ceva, dispare cîte o bancă, cîte un aeroport”, a declarat pentru agenția OMEGA, Alexei Tulbure.

Potrivit sursei citate, ”opoziția a ridicat probleme și întrebări foarte pertinente la care guvernarea, Prim-ministrul, spre regret, nu au putut răspunde, nu a putut explica societății de ce anume acolo au fost instalate aceste posturi și care este eficiența lor”. ”Este clar că a fost o acțiune orbească, idioată a guvernării de a pune aceste posturi de-a lungul Nistrului. Dacă înregistrarea este benevolă, va intra și va ieși oricare, ele nu îndeplinesc deocamdată nicio funcție, doar au provocat tensiuni în societate”, a declarat în context diplomatul.

Tulbure susține că opoziția parlamentară acționează în interesul cetățenilor, atunci cînd înaintează moțiuni de cenzură și că ar fi bine ca acestea să continue pînă la demiterea Guvernului actual. ”Aș fi preferat ca ieri să înainteze o altă moțiune de cenzură fie legată de pădurea domnească, fie de atacurile raider, fie legată de activitatea procuraturii sau CNA, fie legată de situația în domeniul libertății de exprimare, pentru că această guvernare trebuie permanent ținută ocupată cu ceva, ca să nu aibă timp să fure”, a precizat sursa citată.

Parlamentul a examinat marți, 22 octombrie, o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă, înaintat de fracțiunea PCRM. Autorii moțiunii acuzau Executivul de acțiuni îndreptate spre divizarea Moldovei pe Nistru prin instalarea punctelor migraționale de control, dar și de cedarea teritoriului și trădarea de țară.

După ce majoritatea parlamentară a decis păstrarea Guvernului Leancă și continuarea mandatului lui, inițiativa PCRM întrunind doar 36 de voturi, deputații comuniști au anunțat că vor mai fi înaintate moțiuni de cenzură pentru a retrage definitiv încrederea Parlamentului față de actualul Executiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав