X 
Cutremure stiri: 505

Francois Hollande, CEL MAI NEPOPULAR PREŞEDINTE al Franţei

29 oct. 2013,, 10:26   Externe
1715 0
Foto: directpress.ru
Francois Hollande bate recordul de nepopularitate al preşedinţilor francezi în funcţie. În schimb, ministrul său de Interne este tot mai agreat de către francezi.

Preşedintele Francois Hollande a devenit cel mai nepopular preşedinte francez în funcţie, acest record negativ istoric al liderului de la Elysee contrastînd cu popularitatea în creştere a ministrului său de interne, Manuel Valls, relevă un sondaj publicat luni şi comentat de agenţia Reuters şi de ziarul L'Express.

Potrivit sondajului, Hollande mai este agreat de numai 26% dintre francezi. "Niciodată, în cei 32 de ani de cînd facem sondaje, un preşedinte nu a scăzut sub 30%", notează institutul BVA, care a efectuat sondajul, informează Agerpres.
Cota de popularitate a lui Hollande a început să scadă imediat după alegerile prezidenţiale de anul trecut. Declinul a fost accentuat în ultima vreme de nemulţumirile francezilor faţă creşterea taxelor şi a şomajului, dar şi de bîlbîielile pe tema imigraţiei, declaraţiile ferme în această chestiune ale ministrului de interne Manuel Valls transformîndu-l pe acesta din urmă în cel mai apreciat politician francez la momentul actual, cu o cotă de popularitate de 70%.

Polemica în problema romilor, agravată de cazul tinerei rome kosovare Leonarda, i-a adus lui Valls atît simpatia votanţilor de dreaptă, cît şi a celor de stînga, remarcă L'Express. În plus, 58% dintre cei intervievaţi doresc ca influenţa lui în viaţa politică a Franţei să crească.

Nu doar ministrul Valls se află pe un trend ascendent, ci şi Frontul Naţional condus de Marine Le Pen, cotat cu 28% în preferinţele francezilor, la paritate cu Partidul Socialist al preşedintelui Hollande.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав