Cutremure stiri: 507

Averea lui Plahotniuc în vizorul CNI

31 oct. 2013,, 13:39   Politică
18486 5
Foto: noi.md
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este bănuit de Consiliul Național pentru Integritate că nu şi-ar fi declarat toate averile pe care le deţine.

După cum relatează Moldovacurată, astăzi, în ședință, Comisia Naţională de Integritate (CNI) va decide iniţierea procedurii de control pe numele lui, dar și al altor persoane cu funcţii de răspundere. De asemenea, CNI va examina rezultatele controlului pe numele a încă cinci funcționari.

Printre persoanele suspectate că nu și-ar fi declarat averea integral figurează și Vasile Gherasimenco, procuror adjunct al municipiului Chişinău. De asemenea, au intrat în atenţia comisiei şi patru persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Consiliului raional Ungheni.

Tot în cadrul şedinţei vor fi expuse şi rezultatele controlului pe marginea eventualelor cazuri de încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii de către Eduard Bănăruc, secretar general adjunct al Cancelariei de Stat, Ion Muruianu, judecător al Curţii de Apel Chişinău, Ion Bobeica, primarul orăşelului Vatra din municipiul Chişinău, şi Lida Carpenco, primarul satului Iujnoe, raionul Cahul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?