Cutremure stiri: 502

Expert: Dezideratul PLDM de a lipsi deputații de imunitate este unul populist

1 noi. 2013,, 16:36   Politică
4733 0
Foto: noi.md
Dezideratul Partidului Liberal Democrat din Moldova de a promova ideea de a lipsi deputații de imunitate completă este incorect și populist. Opinia aparține analistului politic Viorel Cibotaru și a fost făcută fiind solicitat de NOI.md să comenteze proiectul înaintat de coaliția de guvernare în parlament.

Eu accept aceasta ca o lozincă, ca un deziderat politic pe care cred că Partidul Liberal Democrat l-a explorat la maxim și nu este nevoie se meargă în pînzele albe, pînă la lichidarea completamente a imovabilității și protecției cărei este supus un deputat pentru judecățile lui. Cred că ar fi mult mai rațional să se lucreze asupra procedurilor, să fie mult mai lejere în vederea obținerii permisiunilor de către organele de drept, pentru a trage un deputat la răspundere în caz că a încălcat legea”, a spus expertul.

Viorel Cibotaru susține că pentru a-și exercita mandatul cum se cuvine, deputatul are nevoie de un scut pentru a se proteja. Cît privește șansele ca proiectul să fie susținut în parlament, expertul a spus că acestea există “și ar putea fi un bun motiv să se găsească o platformă comună în legislativ între deputații din coaliție și opoziție”.

La rîndul său, analistul politic Ion Tabîrță este de părerea că imunitatea parlamentară trebuie să rămînă, însă trebuie să protejeze doar de deciziile politice, dar nu ca deputații să se ascundă după ea pentru ca să acopere orice acțiune a lor.

“Mă refer chiar și la acțiunile deputaților comuniști, care acoperindu-se de imunitate, de multe ori intimidau forțele de menținere a ordinei. Ne aducem aminte de acel caz scandalos cu intrarea domnului Șelin în parlament ”, a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав