Cutremure stiri: 505

Expert: Organele de drept din Moldova nu-și îndeplinesc activitatea corespunzător

9 noi. 2013,, 09:30   Politică
4087 2
Foto : noi.md
Un nou partid din afara Republicii Moldova își deschide filială la Chișinău. Este vorba despre Partidul România Mare. Decizia a fost anunţată în cadrul unei şedinţe a organizaţiei de partid din Sibiu de către şeful filialei Sibiu a PRM, Eugen Rotărescu, în prezenţa liderului formaţiunii, Gheorghe Funar.

În același timp, după cum se știe, legislația Republicii Moldova nu permite acest lucru.

Solicitat de NOI.md să comenteze această situație, fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, a declarat: „Cu regret constatăm că organele de stat nu acționează conform legislației R. Moldova, însă se impune necesitatea unei reacții atît din partea societății, cît și din partea autorităților”.

“Organele de drept trebuie să inițieze imediat un proces penal, iar pe viitor nimeni să nu mai facă astfel de declarații”, a afirmat Ostalep.

Menționăm că anterior, în legătură cu lansarea Partidului Mişcarea Populară, președintele interimar al formațiunii, Eugen Tomac, a anunțat că intenționează să își deschidă o filială la Chișinău.

Fostul viceministru consideră că scopul pe care îl urmăresc aceste partide din România este discreditarea instituțiilor din țară, care nu reacționează în nici un fel. “Scopul este de a demonstra că nu există statul Republica Moldova și poți să faci ce vrei aici, iar guvernarea coparticipă la asta”, a conchis Ostalep. .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав